De goddelijke geheimen van de Ya-Ya-zusters

Rebecca Wells

Wanneer Siddalee Walker, de oudste dochter van Vivi Abbott Walker, Ya-Ya extraordinaire, wordt geïnterviewd in The New York Times over een toneelstuk dat ze heeft geregisseerd, wordt haar moeder beschreven als een ‘tapdansende kindermishandelaarster’. Dit incident, dat pijnlijke herinneringen losmaakt bij zowel moeder als dochter, heeft verstrekkende gevolgen. Sidda, die op het punt staat te trouwen, trekt zich ontredderd terug in een vakantiehuisje in de bossen. De diep gekwetste Vivi verbreekt op haar beurt het contact.
Vivi’s onverschrokken bende van levenslange vriendinnen, de Ya-Yas, grijpen in en doen een poging om iedereen weer bij elkaar te brengen. Ze halen Vivi over om Sidda een plakboek met jeugdherinneringen te sturen met de naam ‘De goddelijke geheimen van de Ya-Ya-zusters’.
Sidda, gekweld door angst en onzekerheid over de toekomst, is op zoek naar een sleutel tot de wirwar van woede en liefde die ze voor haar moeder voelt. Maar het album onthult meer vragen dan antwoorden, en brengt Sidda in contact met de verwarde schoonheid van onvolmaakte liefde, en het feit dat vergeving, meer dan begrip, vaak is waar het hart naar verlangt.

De goddelijke geheimen van de Ya-Ya-zusters is een internationale bestseller, en ook de verfilming met Sandra Bullock en Ellen Burstyn in de hoofdrol was een megasucces. The Washington Post noemde het boek ‘Een zeer vermakelijke en vooral erg ontroerende roman over de complexe band van een moeder en een dochter.’

Serie
Ya-Ya’s 1
Genre
Aantal pagina's
464
Verschijningsdatum
1 augustus 2023
Vertaald door
Els van der Pluijm
Steamy level
Downloads